De tekeningen voor de 'Langzaam rijden gaat sneller'-rotonde (LARGAS) zijn klaar en de Provincie wil in het voorjaar beginnen met de aanleg. In de gemeenteraad van Langedijk is de motie van Dorpsbelang Langedijk en Groen Links aangenomen om verkeerslichten voor het langzame verkeer, zoals voetgangers en fietsers, toe te voegen aan de nieuwe rotonde.

"De oplossingen voor de N504, te weten het LARGAS-verkeersplein (voor het kruispunt Dorpsstraat/Voorburggracht) en de enkelstrooksrotonde (voor de Spoorstraat/Oostelijke Randweg)  zijn in samenspraak met de gemeente Langedijk voorbereid," zegt een woordvoerder van Provincie Noord-Holland.

Volgens de Provincie kan het langzame verkeer ook zonder verkeerslichten veilig oversteken bij de Dorpsstraat. Maar de gemeenteraad is niet helemaal overtuigd en heeft wethouder Nils Langedijk opdracht gegeven om het Provinciehuis om te praten. De kans dat hem dat lukt lijkt voorlopig klein.

"Het plaatsen van verkeerslichten op het LARGAS-verkeersplein zal de gewenste doorstroming op de N504 teniet doen", aldus de woordvoerder. "De provincie is dan ook geen voorstander van het op voorhand plaatsen van verkeerslichten, voordat de effecten van het plein op de verkeerssituatie in beeld zijn gebracht."

In de week van 28 oktober begint de Provincie met de voorbereidende werkzaamheden zoals het in de grond brengen van kabels. Hierbij wordt wel rekening gehouden met eventuele plaatsing van verkeerslichten. "Tijdens de uitvoering worden daarom al lege buizen aangelegd, voor het geval dat later uit het onderzoek blijkt dat het alsnog nodig is om verkeerslichten te plaatsen," aldus de woordvoerder van de Provincie.
Pin It
Bekeken: 2106x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/