Bouwtimmerman Robin Berkhout en patissier Bas Klarenbeek zijn op de WorldSkills 2019 dertiende en zestiende geworden. Ze zijn allebei in opleiding bij het Horizon College Heerhugowaard. De Andijker timmerman werkt bij Espeq in Heerhugowaard. Tweevoudig nationaal kampioen Bas komt uit Hillegom en bereidde zich met diverse coaches voor bij de lokale Chocolaterie Pierre.

Er waren op het WK Beroepen in de Russische stad Kazan meer deelnemers verbonden aan de regio. De Alkmaarse Fabiënne Bakker werd zowaar zevende in de categorie Restaurantservice. Meubelmaker Guus van Velthuijsen uit Graft veroverde een vijftiende plek. Allebei kregen ze bovendien een 'medal of excellence' voor bovengemiddelde prestaties.

Aan de 45e WorldSkills streden namen meer dan 1.600 deelnemers uit 60 landen in 56 beroepen. Team Nederland deed mee in 27 categorieën.

In Kazan Expo International Exhibition Centre werden ruim 250.000 bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie. Naast het aanmoedigen van Team Nederland, bezochten ze onder andere een leerbedrijf en wisselden de laatste kennis uit.

Volgend jaar worden weer EuroSkills gehouden. In september 2020 zijn ze in Graz, Oostenrijk. (foto: Urban Turtle)
Pin It
Bekeken: 1827x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/