In de eerste helft van het jaar zijn er in het HAL-gebied 28 auto's en 104 brom- en snorfietsen als gestolen geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Deze organisatie is verbonden aan de politie, het RDW en Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Het LIV publiceerde ook het aantal vastgelegde diefstallen van motorfietsen, bedrijfswagens, opleggers en aanhangers.

De meeste diefstal wordt vanzelfsprekend in Alkmaar gepleegd, de gemeente met verreweg de meeste inwoners en gemotoriseerde voertuigen. Hier verdwenen 16 auto's en 76 brom- en snorfietsen. Heerhugowaard volgde met 9 auto's en 22 brom- en snorfietsen en in Langedijk kwam de teller uit op 3 en 6.

Het aantal autodiefstallen is in het algemeen iets gedaald. Auto's jonger dan drie jaar zijn het meest in trek. Dit jaar nog 12 procent meer dan vorig jaar. De Volkswagen Golf en Polo blijven het meest populair. Er is wel een toename van diefstal van brom- en snorfietsen.
Pin It
Bekeken: 2261x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/