Linsday Frelink en haar teamleden hebben tijdens het EK Rolstoelbasketbal in Rotterdam drie missies: titelprolongatie, kwalificatie voor de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo én laten zien hoe attractief rolstoelbasketbal is. De 19-jarige Heerhugowaardse komt vanaf 30 juni in actie.

Het wedstrijdprogramma voor het Oranjeteam kent een piek op 2 en 3 juli, wanneer het uit zal komen tegen Groot-Brittannië en Duitsland, de nummer twee en drie van de wereld. Het toernooi loopt tot en met 7 juli. De top vier kwalificeert zich voor "Tokyo".

Het rolstoelteam heeft allemaal bijzondere verhalen. Sommigen zitten al vanaf jongs af aan in een rolstoel, zoals Lindsay. De wereldkampioene en meervoudig Europees kampioene is geboren met Spina Bifida. Anderen zijn later pas in een rolstoel beland, door bijvoorbeeld botkanker of een zwaar ongeluk. Maar de meiden willen niet zielig gevonden worden. Ze trainen 20 tot 24 uur per week en hebben d A-status van NOC*NSF. Hun motto: The sky is the limit. (foto: Facebook / Lindsay Frelink)
Pin It
Bekeken: 2412x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/