Zaterdag 4 mei staan we in Nederland stil bij de oorlogsslachtoffers en op zondag 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven. Ook in Heerhugowaard zijn er op deze twee dagen meerdere activiteiten. Op 4 mei zijn er twee officiële herdacht herdenkingen. Op 5 mei komt het Bevrijdingsvuur aan en wordt feest gevierd op en om het Raadhuisplein.

De herdenkingsbijeenkomst aan de Dreef start om 18:30 uur in de Kunstkerk aan de Stationsweg met een muzikale omlijsting. Daarna volgt een stille tocht naar het monument. Hier start de officiële herdenking met een erewacht, enkele voordrachten, twee minuten stilte, het Wilhelmus en een kranslegging. De stoet richting het Ravensbrück monument vertrekt rond 19:35 uur vanaf de scholen aan de Anna Polaktuin. Hier volgt dezelfde herdenking, alleen zonder voordrachten.

Volgens traditie brengen lopers van AV Hera het Bevrijdingsvuur, in estafettevorm, vanaf middernacht uit Wageningen naar Heerhugowaard.  Rond 12:30 uur komen ze met de fakkel aan bij de Familiekerk in ’t Kruis. Na een korte ceremonie gaan  de lopers via het Ravensbrück monument naar Bevrijdingspop op het Raadhuisplein waar in aanwezigheid van burgemeester Bert Blase het vuur wordt ontstoken. Het Bevrijdingsvuur krijgt met legervoertuigen een verder rondrit, die rond 16:15 uur eindigt bij het gemeentehuis.

Bevrijdingspop wordt overdekt gehouden op het Raadhuisplein en zowel het muziekevenement als de rommelmarkt worden afgetrapt om 11:00 uur. Naast het muziekprogramma, dat tot 23:00 uur duurt, zijn er ook oude legervoertuigen te bezichtigen en is er een oldtimershow. Kinderen kunnen zich vermaken met speciale activiteiten, zoals ponyrijden. Kijk voor meer info op bevrijdingspophhw.nl.
Pin It
Bekeken: 2744x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/