De bibliotheek van Langedijk krijgt van maandag 4 tot en met zaterdag 30 maart een flinke facelift. Dinsdag 2 april gaan de deuren weer open, al zal de afronding nog tot in mei duren. Er is besloten de bieb tijdens de grote verbouwing geheel te sluiten, dus boeken halen en brengen is dan niet mogelijk. De activiteiten die er normaal gesproken plaatsvinden worden ergens anders georganiseerd.

Volledige sluiting werd als de minst onwenselijke optie gezien voor  verbouwing van de bibliotheek van Langedijk. Als het project in tweeën wordt gesplitst, duurt de verbouwing twee keer zo lang. Er is langer rommel en minder rust. Ook de boekenbus is niet beschikbaar na 4 maart.

De bibliotheek heeft flink moeten bezuinigen en ging zelfs bijna over de kop, meldt het NHD. Daarop werden alle activiteiten samengebracht op één verdieping. Maar dat maakte de ruimte behoorlijk vol, dus wordt er uitgebreid naar andere plekken. Zo staan er straks ook boeken in de centrale hal en de gang van De Binding. Op tafels liggen aanraders om bezoekers te prikkelen. In zijn geheel wordt de bibliotheek zichtbaarder en toegankelijker.

Om biebleden tegemoet te komen, worden de regels voor het lenen van boeken verruimd. Tot 4 maart kunnen items negen weken lang geleend worden. Via de Wise-app kan de leentermijn (met negen weken) worden verlengt en kunnen items alvast gereserveerd worden. Sinds 4 februari mogen leden al het dubbele aantal meenemen.

De activiteiten krijgen tijdelijk elders onderdak. Het Taalcafé opent drie keer per week in de Fusieschool te Noord-Scharwoude. Walk en Talk wordt donderdag 14 maart van 14:00 tot 16:00 uur gehouden in de trouwzaal van het gemeentehuis. Het Open Leerscentrum, de Computersoos en het Formulierenpunt verhuizen tijdelijk de GGD in De Binding.

Na de zomervakantie is de bibliotheek ook langer geopend. Bezoekers vanaf dan dagelijks welkom van 9:00 tot 20:00 uur. Meer informatie is te vinden op bibliotheeklangedijk.nl.

 

 
Pin It
Bekeken: 2066x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/