In maart start de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD NHN) met een onderzoek naar lood in de bodem op plekken waar kinderen spelen. Op verschillende speelplaatsen in Langedijk wordt gekeken of er hoge concentraties lood in de bodem zit, zoals bij openbare speeltuinen en speelplekken bij (peuter)scholen en kinderopvang.

Aanleiding voor dit grootschalige onderzoek is een rapport van het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Als kinderen tijdens het spelen grond in hun mond stoppen waar kleine looddeeltjes inzitten, heeft dat nadelige gevolgen voor de gezondheid. Daarom laat de provincie onderzoek uitvoeren naar de speelplekken die niet volledig bedekt zijn met gras, kunstgras of tegels.

In de hele provincie wordt dit onderzoek uitgevoerd. De provincie verwacht dat het onderzoek in het tweede kwartaal dit jaar afgerond is.

Meer informatie over lood en het onderzoek is te vinden op de website van RUD NHN.
Pin It
Bekeken: 2060x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/