Daar waar het kan moeten toeristen zoveel mogelijk richting de Schelphoekgarage aan de Vondelstraat in Alkmaar geloodst worden. Om dat de realiseren werd dinsdagavond tijdens de Commissie Ruimte de mogelijkheid van inzet matrixborden geopperd. "De Schelphoek-garage is maar zes dagen per jaar vol en voor de rest is er altijd plek", pleitte Gosse Postma van het CDA.

Een matrixbord koppelen aan het inmiddels verouderde systeem zal niet gaan, want de gemeente is bezig met een nieuw parkeersysteem. De parkeerroute aanpassen wordt wel onderzocht. Vanaf de A9 moet het voor toeristen meteen duidelijk worden: parkeren in de binnenstad is 'immer gerade aus' naar de Schelphoek-garage.

Het was maar één van de onderwerpen die besproken werden tijdens het onderwerp Raadsvoorstel Parkeerverordening en -belasting.  Zodra de bouw van de ondergrondse parkeergarage bij het Noordwest Ziekenhuis begint, zal de parkeerdruk rond en in de Alkmaarse binnenstad toenemen. Dit zal naar verwachting zo'n drie jaar duren, tot de nieuwe parkeergarage in bedrijf kan worden genomen. Om de parkeerdruk het hoofd te bieden is het plan 'tijdelijk parkeren Noordwest ziekenhuis' opgesteld, dat medio oktober dit jaar in zal gaan. Dinsdagavond werd het plan in de Commissie Ruimte besproken.

Het doel van het plan is om de omliggende woonbuurten vooral leefbaar te houden. Voor de komende drie jaar wordt vergunningparkeren in de Bomen- en Bloemenbuurt, bij Schutterswei en in het noordelijk gedeelte van het Burgemeesterskwartier ingevoerd.

Ook meldt het plan dat het dagpersoneel van het Noordwest Ziekenhuis de auto verder weg moet parkeren. Het parkeerterrein van AZ is in beeld als tijdelijke transferium voor personeel, het nachtpersoneel moet uitwijken naar de Singelgarage. Op de vraag of het plan ook echt drie jaar duurt kan wethouder Dijkman niet beloven. "Op het moment dat die parkeergarage er is, dan vervalt het regime. Al moet ik zelf persoonlijk die borden weghalen."

Ondertussen zien de winkeliers van winkelcentrum Willem de Zwijger het plan met lede ogen aan. Zij zijn bang dat de parkeervakken in hun straat dichtslibben door 'ziekenhuisparkeerders'.
Pin It
Bekeken: 3763x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/