Woensdag 27 februari wordt vanwege de aanstaande Statenverkiezingen een debat tussen de lijsttrekkers van zes partijen gehouden. Ontwikkelbedrijf Noord-Holland Noord organiseert het debat in Theater De Vest in Alkmaar voor de aandeelhouders. Er is voor gekozen alleen de zeven grootste van de in totaal elf zittende partijen uit te nodigen. Dat betekent dat de twee ouderenpartijen buiten de boot vallen.

50PLUS/PvdO Noord-Holland protesteerde meteen: "Kiezers hebben er recht op om ook de opvatting van de andere partijen te vernemen", vindt voorzitter Willem Dekker. ”Het is toch een rare gang van zaken om slechts een deel van de deelnemende partijen een podium te bieden. 50PLUS/PvdO acht deze gang van zaken een ernstige verstoring van het democratisch proces. Opnieuw worden ouderen politiek gediscrimineerd."

Waronne Smit, projectleider publiekszaken van Ontwikkelbedrijf NHN, spreekt dat tegen: "Er is geen sprake van politieke discriminatie van ouderen. De drie burgemeesters kozen ervoor alleen de zeven grootste partijen uit te nodigen. Met meer lijsttrekkers wordt een goed inhoudelijk debat erg lastig." Toch is het resultaat dat de kleinere partijen geen platform wordt geboden.

Vertegenwoordigd zullen zijn de VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, SP en D66. De PVV bedankte. De gepasseerde partijen zijn de Partij voor de Dieren, ChristenUnie-SGP, Ouderenpartij N-H en 50PLUS/PvdO. Code Oranje doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen en wilde graag meedoen, maar kreeg ook geen uitnodiging.
Pin It
Bekeken: 2826x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/