De kades van de Victoriebrug in Alkmaar worden gerepareerd. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft vanavond ingestemd om daarvoor een budget van 840.000 euro vrij te maken. Sinds de brug in 2015 werd geopend, zijn er problemen. In juli werd de brug helemaal afgesloten.

De problemen met de Victoriebrug over het Noordhollandsch Kanaal begonnen al snel na de oplevering. Bij erg warm weer klemde de brug. Vorig jaar werden de brug en het aanliggende voet- en fietspad helemaal afgesloten. Het NHD meldde dat volgens twee ingenieursbureaus de brug- en oeverconstructie zo waren zwak dat de brug al in kon storten na een hevige regenbui. Maar dat bleek later om de kades te gaan en niet om de brug zelf.

De brug staat sinds juli omhoog en wordt in de stad daardoor al gekscherend de 'viagrabrug' genoemd. Om de brug weer te kunnen gebruiken moeten de kades aan de Helderseweg en Noorderkade worden verstevigd. Dat gaat 840.000 euro kosten. Alleen Leefbaar Alkmaar stemde tegen. De andere partijen, soms knarsetandend, stemden in met de kosten voor de reparatie.

Los van de reparatie laat de gemeente ook onafhankelijk onderzoek doen naar de vraag hoe het zo mis heeft kunnen gaan met de bouw van de brug. Eerder zei wethouder Marcel van Zon tegen mediapartner NH Nieuws: "De onderste steen moet boven. We willen dit niet nog eens mee maken in Alkmaar." Het rapport over het brug-debacle wordt half maart verwacht.
Pin It
Bekeken: 4586x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/