Volgens de Vereniging Eigen Huis gaan huishoudens gekoppeld aan het HVC-warmtenet in het komende jaar, op basis van de richtlijnen van toezichthouder Autoriteit Consument en Markt, fors meer betalen aan energiekosten. Terwijl zij geen aardgas meer gebruiken worden ze benadeeld door stijgende belasting op aardgas. OPA stelt hierover vragen aan het college van Alkmaar.

OPA-raadslid Ruud van Lier: "De koppeling van warmtetarieven en gasprijzen jaagt afnemers nu, waarschijnlijk onbedoeld, op hoge kosten, ook omdat zij geen keuzemogelijkheden hebben en gebonden zijn aan één enkele aanbieder. Dat kan volgens OPA toch niet de bedoeling zijn. Op deze manier worden inwoners die al ‘van het gas af zijn’ eerder gestraft dan beloond."

OPA wil graag van het college weten hoeveel huishoudens aangesloten zijn op het warmtenet en wat de gemiddelde samenstelling is. Ook wil de fractie weten of het college bereid is om in te grijpen door bijvoorbeeld de tarieven voor stadswarmte los te koppelen van gasprijzen en belasting op gas.

Vereniging Eigen Huis stelde eind 2016 ook al dat afnemers van blok- of stadswarmte in het jaar erop meer zouden gaan betalen vanwege de koppeling aan aardgas. Toen ging het om gemiddeld 24 euro per huishoudens.
Pin It
Bekeken: 2964x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/