De laatste maanden gebeuren er steeds vaker ongelukken op de rotonde van de Hertog Aalbrechtweg en Schinkelwaard in Alkmaar. Vaak zijn dit ongelukken waarbij gewonden vallen. De fractie van BAS vindt de rotonde gevaarlijk. “Deze rotonde is in september 2017 gerenoveerd waarbij de fietsoversteek in oostelijke richting is verlegd, zodat de automobilisten meer tijd krijgen om langzaam het verkeer op te merken. Dit met de bedoeling om het aantal ongelukken terug te brengen”, zo laat BAS-raadslid Willem Peters weten.

Die maatregel heeft aanvankelijk geholpen, maar de laatste zes maanden zijn er toch weer meer ongelukken gebeurd. Ongelukken waarbij de automobilisten iedere keer aangeven dat zij fietsers en scooters over het hoofd hebben gezien. BAS heeft vragen gesteld aan het college over deze gevaarlijke situatie en wil vooral weten hoeveel ongelukken er zijn gebeurd, wanneer die plaatsvonden en wat de precieze oorzaken zijn.

Het is in ieder geval nu al duidelijk dat de recente renovatie niet heeft geleid tot een verbetering van de situatie. Peters: “Wij denken dat een goede analyse van de oorzaken van de ongelukken aanleiding kan zijn om opnieuw maatregelen te nemen. Een verdere verplaatsing in oostelijke richting van de fietsoversteek lijkt voor de hand te liggen.”
Pin It
Bekeken: 4987x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/