Woonwaard en huurdersorganisaties hebben met de HAL-gemeenten afspraken gemaakt voor 2019. Woonwaard wil komend jaar dat er meer woningen op de juiste locaties gebouwd worden en dat huurprijzen betaalbaar blijven. Daarom wordt de huur in verschillende prijsklassen gehouden; minimaal 60 procent moet onder de eerste aftoppingsgrens vallen en minimaal 85 procent onder de tweede. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het verduurzamen van woningen.

In 2019 worden er in Alkmaar 86 nieuwbouwwoningen opgeleverd en er worden 116 nieuwe bijgebouwd. Daar wordt 13 miljoen euro voor uitgetrokken. Heerhugowaard krijgt er 123 nieuwe woningen bij, waarin 23,6 miljoen wordt geïnvesteerd. Ook worden de mogelijkheden voor sociale huurwoningen in het stationsgebied besproken. Aan duurzaamheid wordt komend jaar ook aandacht besteedt; 48 Alkmaarse huizen worden zeer energiezuinig gemaakt, 71 in Langedijk en in Heerhugowaard worden 127 woningen aangesloten op het warmtenet.

Naast deze punten krijgt ook de leefbaarheid aandacht. Woonwaard krijgt steeds vaker meldingen van mensen dat ze niet meer fijn wonen, bijvoorbeeld door hinder van groen of vuil, maar soms ook door overlast van buren. De woningcorporatie wil dat er in de hele regio woonvormen beschikbaar zijn waar niemand tussen wal en schip valt en waar iedereen zich welkom en veilig voelt. Om deze reden wordt komend jaar 440.000 euro uitgetrokken voor onder andere de samenwerking met buurtbemiddeling.

Als laatste wil Woonwaard gaan voorkomen dat mensen hun huis uit worden gezet alleen omdat ze een huurachterstand hebben. Om dat te bereiken wordt samengewerkt met de gemeenten.
Pin It
Bekeken: 2100x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/