Er is veel waardering voor het vernieuwde Buiten Zorg in Zuid Scharwoude. Niet alleen burgemeester Kompier en wethouder Reijven spraken lovende woorden, ook de talloze bezoekers van het Open Huis afgelopen dinsdag waren enthousiast. ''Wat een fijne ruime woningen en een frisse uitstraling'', zeiden menig belangstellenden. Ook was er waardering voor het feit dat 24-uurs aanwezigheid door de zorginstelling weer is gegarandeerd met de
komst van zorgorganisatie AristoZorg: ‘Fijn dat dit in een dorp als Zuid-Scharwoude behouden blijft’. Hiermee is nu en in de toekomst intensieve zorg in Zuid-Scharwoude gewoon mogelijk in een prachtig vernieuwd gebouw, waar mensen zelf bepalen hoe ze oud willen worden. Dat was niet gelukt zonder de steun en inzet van het Platform Beschermd Wonen en de cliëntenraad.

Eind 2015 is gestart met de tweede jeugd van Buiten Zorg. Een wens van velen was om oud te worden in hun eigen dorp met blijvende 24-uurs aanwezigheid van (intensieve) zorg in Buiten Zorg (Beschermd Wonen). Begin 2018 leek dit Beschermd Wonen echter te verdwijnen uit Buiten Zorg. Dat was voor het Platform Beschermd Wonen een signaal om in actie te komen. Op initiatief van het Platform Beschermd Wonen is dit voorjaar een zoektocht gestart naar een zorgpartij die deze zorg wél kan en wil leveren. De keuze viel daarbij op (thuis-) zorgorganisatie AristoZorg in Heiloo, waar inmiddels alle bewoners van 'het hoofdgebouw' naar zijn overgestapt. Een mooi voorbeeld waarbij bewoners het heft in eigen hand nemen.

Als gebouweigenaar ziet Habion de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Een toekomst waarin we er met elkaar, bewoners, buurtbewoners, Bewoners Platform en cliëntenraad, voor zorgen dat Buiten Zorg een woonvoorziening kan blijven waar bewoners op eigen wijze oud kunnen worden en de regie in eigen hand houden. Het motto is: doorleven zoals thuis in je eigen huis. Met reuring en dynamiek in een mooie omgeving. En waar ze in hun woning kunnen blijven wonen, want die verandert mee met de zorgvraag.
Pin It
Bekeken: 2929x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/