Provincie Noord-Holland is het eens met Heerhugowaard over het gedateerde stationsgebied en heeft een bedrag van 5,7 miljoen toegezegd om dit gedeelte van Heerhugowaard te verbeteren. "De inrichting van het stationsgebied is verouderd en onsamenhangend", stelt de Provincie.

Het bedrag wordt besteed aan het verbeteren van de verblijfskwaliteit en bereikbaarheid. Zo moet het station straks wandelend of fietsend goed en veilig bereikbaar zijn.

Met bewoners, ondernemers, ProRail en NS heeft de gemeente daarom plannen bedacht om het gebied aan te pakken. "De ontwikkelingen in Heerhugowaard zijn een goed voorbeeld van hoe je een stationsgebied integraal aanpakt en een aantrekkelijke woon-werk-omgeving creëert", zegt gedeputeerde Joke Geldhof.

Wethouder Monique Stam reageert: "Wij zijn heel erg blij dat Gedeputeerde Staten een boost wil geven aan het stationsgebied zodat dat zich kan ontwikkelen tot een modern OV-knooppunt."

De precieze plannen moeten worden voorgelegd aan Provinciale Staten. Daarna kan worden begonnen met de verbouwing,  dat ongeveer vijf jaar in beslag zal nemen.

De plannen voor een nieuwe tunnel onder het spoor worden niet uit dit potje betaald. Hiervoor heeft de gemeente al eerder budget voor vrijgemaakt.
Pin It
Bekeken: 4313x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/