Restaurant Hugo-Waard van de gelijknamige woonzorglocatie aan het G. Douplantsoen heeft afgelopen donderdag het Keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen en mag zich ‘beste frontoffice keuken’ van Noord-Holland noemen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan Gabriele Kasten, bestuurder van De Pieter Raat Stichting. "Wij zijn heel trots’’, meldt zij. "Restaurant Hugo-Waard behaalde een 8,7. Daarmee zijn we de beste ‘frontoffice keuken’ van Noord-Holland. Senioren kunnen hier dus lekker en veilig eten. En voor onze medewerkers is dit een mooie opsteker.''
De uitreiking van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl aan restaurant Hugo-Waard van de gelijknamige woonzorglocatie is bijzonder, vindt ook Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl. "Eerder is De Raatstede, de andere woonzorglocatie van De Pieter Raat Stichting al volledig gecertificeerd. In navolging van De Raatstede mag nu ook Hugo-Waard het keurmerk dragen. Met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl toont Hugo-Waard aan dat zij voldoet aan de hoge eisen van en wettelijke normen voor hygiëne en voedselveiligheid. En dat is zeer belangrijk. Zeker als je bedenkt dat jaarlijks ongeveer 350.000 tot 650.000 mensen in Nederland voedselvergiftiging of infecties oplopen. Uiteindelijk overlijden daaraan elk jaar zo’n 20 tot 200 mensen.’’
Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, die bestaat uit bijna 300 onderdelen. "Gedurende een intensief voortraject werkte woonzorgcentrum Hugo-Waard onder begeleiding naar dit hoge niveau toe. Uiteindelijk resulteerde dat in een 8,7. Een prachtig cijfer." (foto: Lucien Kroon)