Wethouder Ad Jongenelen heeft toegezegd dat het bewonerscomité 'Baas in eigen buurt' in januari alle informatie ontvangt over de twee plannen om Zuid-Scharwoude doorvaarbaar te maken.

De bewonersvereniging heeft de indruk dat de wethouder niet alle gevraagde informatie heeft verstrekt om zo het plan voor de westelijke vaarroute door te drukken. De bewoners uit de Bomenbuurt willen geen doorvaarroute door hun wijk. Deze zien liever dat er gekozen wordt voor de Oostelijke vaarroute dat langs de Mariaschool, De Overbrugging en het Mavo-veld voert. De gemeente ziet hierin een obstakel ter hoogte van Buitenzorg, waar wegens ruimtegebrek geen doorvaar gemaakt kan worden, en kiest liever voor de Achterburggracht-optie.

Voorzitter Tijm van de bewonersvereniging 'Baas in eigen buurt' kreeg drie minuten spreektijd tijdens de forumvergadering dinsdagavond. "Openheid en participatie in Langedijk is alleen voor voorstanders van projecten", begon hij zijn betoog. Eerder had hij namens de vereniging een WOB-verzoek ingediend, maar kreeg afgelopen dinsdag te horen dat deze is afgewezen.

Er moet een doorgang gemaakt worden zodat de Achterburggracht weer open is voor doorgaand waterverkeer. Dit kan óf via de westelijke route waarbij de Bomenbuurt doorkruist wordt óf via de oostelijke route dat langs de Oostelijke randweg voert.

Wethouder Jongenelen heeft een raadsvoorstel in de maak dat hij in januari aan de raad zal voorleggen. De raad mag dan beslissen welke optie het wordt.
Pin It
Bekeken: 3597x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/