In december krijgen alle bewoners van laagbouwwoningen in Heerhugowaard een aparte rolcontainer voor PMD-afval, oftewel plastic, (blik)metaal en drankkarton. Daarnaast veranderen de ophaaldagen van afval in de grijze, groene en nieuwe grijs/oranje container vanaf 1 januari. De nieuwe afvalkalender is te raadplegen via mijnafvalwijzer.nl of via de ‘MijnAfvalwijzer’ app.

De afgelopen jaren heeft gemeente Heerhugowaard in een aantal wijken proef gedraaid met het ophalen van PMD-afval aan huis. Inwoners zijn positief, behalve dat de daarvoor bedoelde plastic zak voor overlast zorgde. De gemeenteraad koos daarom voor een grijze rolcontainer met oranje deksel.

De nieuwe rolcontainer wordt in december thuisbezorgd, om vanaf 1 januari eens per weken geleegd te worden. Aan de binnenkant zit een sticker waarop staat wat er allemaal in mag. Een aantal heeft als verrassing ook een ‘Aan de bak-logo’, die goed is voor een diner of theaterbezoek voor twee.

Zodra de grijs-oranje containers beschikbaar zijn, verdwijnen de oranje containers uit de milieustraatjes. Bij supermarkten en winkelcentra blijven ze wel staan. Een overzicht is te raadplegen op heerhugowaard.nl/waar-breng-ik-mijn-afval. Overigens kunnen bewoners, die om welke reden dan ook de grijs/oranje container niet willen hebben, bezorging niet voorkomen. De gemeente geeft aan dat registratie van afmeldingen teveel gedoe oplevert. Na aflevering zal er gereageerd worden op verzoeken tot verwijdering.

Voor bewoners van hoogbouw verandert er weinig. Wel kunnen verenigingen van eigenaren inpandige grijze afvalcontainers omruilen voor GFT of PMD-containers.

De gemeente wil toe naar één maat rolcontainer, die van 240 liter, om logistieke problemen bij het ophalen weg te nemen. De afwijkende bakken worden via ‘natuurlijk verloop’ vervangen.
Pin It
Bekeken: 6146x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/