De NS heeft donderdag een overeenkomst gesloten met China Center Hotel voor de bouw van een hotel aan de noordzijde van Station Alkmaar. Dit meldt het NHD. Hiervoor zal een aanpassing in het bestemmingsplan van de grond gedaan worden. Het Chinese hotel zal langs de Wognumsebuurt komen en naar verluidt zo'n 150 kamers krijgen.

Vooral wethouder Jan Nagengast zag de komst van een groot Chinees hotel in de vorige coalitieperiode al zitten. Chinezen kunnen tegenwoordig makkelijker aan een paspoort komen en velen van hen zijn door de jaren heen steeds meer gaan verdienen. Een hotel waar Chinezen zich thuis voelen kan niet alleen toeristen uit het enorme land aantrekken, maar ook bedrijven.

Het hotel komt tussen beide kantoren van verzekeraar Reaal in. Vermoedelijk gaat het om het open terrein direct tegenover het Horizon College. China Center Hotels hebben - natuurlijk - een Chinees restaurant en verder een souvenirshop en wellness-faciliteiten. En iets dat typisch is voor de huidige Chinese cultuur: een karaoke-bar.

De Aziatische hotelketen heeft in Nederland al een vestiging in Amsterdam-Osdorp en is bezig voor twee hotels rondom Schiphol en eentje in het Limburgse Weert. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 4647x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/