Haar inzet voor de belangenbehartiging en versterking van agrarische vrouwen binnen en buiten onze landsgrenzen levert Willemien Koning uit Oudkarspel een nominatie op voor Women of Europe Award 2018 in de categorie "Women in action".

Koning is genomineerd voor al haar activiteiten om vrouwen op het platteland te 'empoweren'. ‘’Deze vrouwen spelen een belangrijke rol in de voedselvoorziening en het beheer van het landschap. Er zijn sterke vrouwen in deze sector en anderen hebben een duwtje in de rug nodig," zegt Willemien die zeer vereerd is met haar nominatie.

De jury heeft aangegeven dat zij Koning hebben genomineerd omdat zij "onder de indruk waren van de manier waarop zij constant blijft strijden voor de belangrijke zaak, het empoweren van vrouwen op het platteland, met ongebruikelijke energie en toewijding".

In Langedijk heeft Willemien Koning een melkveebedrijf en is bekend als oud-fractievoorzitter van CDA Langedijk. In 2015 verruilde ze het gemeentehuis voor het provinciehuis waar ze als statenlid plaatsneemt in meerdere Statencommissies waaronder Landbouw.

Als voorzitter bij LTO-Noord Vrouw&Bedrijf is Koning actief bij het oprichten van projecten gericht op het versterken van de sociaal-economische positie van agrarische vrouwen en het versterken van hun ondernemersvaardigheden.

In 2018 is ze ook Vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties namens het Koninkrijk der Nederlanden. Als lid van de adviesraad van Agriterra heeft Koning o.a. training in Vrouwelijk leiderschap gegeven aan Vrouwen in Ethiopië.

Naast Willemien Koning zijn ook Marianne Thyssen (Eurocommissaris voor werk en sociale zaken) en Margot Walltsröm (Minister van Buitenlandse zaken van Zweden) genomineerd voor de award. Op woensdag 28 november wordt in Brussel de prijswinnares bekend gemaakt. (Foto: CDA.nl)
Pin It
Bekeken: 2043x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/