De woningnood grijpt om zich heen en heeft inmiddels Alkmaar ook bereikt. Een betaalbare huurwoning vinden is als het vinden van een naald in een hooiberg. In de aankomende 20 jaar moeten er 40.000 woningen gebouwd worden, maar daar hebben woningzoekenden op dit moment niets aan.

Gemeente Alkmaar ziet ook de krapte op de markt en heeft maandagavond nog een klap op de begroting gegeven waarin letterlijk staat: "we (...) ondersteunen initiatieven en experimenten van inwoners en ondernemers (....) door mogelijk te maken dat bedrijven? en kantorenterreinen langs het kanaal kunnen worden getransformeerd tot woningen en andere functies."

Flexwonen is hier een goed voorbeeld van. De organisatie heeft vorige week een woonvergunning gekregen van de gemeente om twee van de drie leegstaande kantoortorens in de Viaanse Molen in te richten tot tijdelijke één-kamerappartementen.

Voor een redelijke prijs kunnen huurders hier vanaf medio januari beschikken over een kamer. Op de verdieping zijn gemeenschappelijke ruimtes waar ook het sanitair en de keuken gedeeld worden. Een beheerder ziet toe op de huisregels en houdt de openbare ruimtes schoon.

"Aanvankelijk vond de gemeente het een spannend concept," licht Bert Rotteveel van Flexwonen toe. "In Limmen draaien we een soortgelijk project en daar bleek al snel dat er een grote behoefte was aan kamerbewoning. Alkmaar is een grote stad en de behoefte zal naar verwachting nog groter zijn." En dat blijkt, de organisatie heeft de eerste aanmeldingen al binnen.

De kamerbewoning is tijdelijk, want over 3,5 jaar wil eigenaar BPD weer beschikken over de torens aan de James Wattstraat. Deze maken, net als het PEN-gebouw, deel uit van het nieuwbouwplan Kanaaloeverzone.

 
Pin It
Bekeken: 4010x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/