De Bergense kunstenaar en edelsmid Jos Peperkamp is vorige week op het Griekse eiland Kos overleden. Peperkamp stierf in het harnas, letterlijk met een klompje goud in z'n hand, zo bevestigt z'n dochter aan mediapartner NH Nieuws. De kunstenaar, die zijn carrière in Alkmaar begon, werd 68 jaar.

"Hij was aan het werk, goud aan het trekken", vertelt Lyone  over het moment dat haar vader door een hartstilstand werd getroffen. "Dan stopte hij een klompje goud in de wals, en trok hij dat er als een staafje uit. Op het moment dat 'ie daarmee bezig was, greep 'ie naar z'n hart."

Omdat Peperkamp alleen was, duurde het even voordat hij werd gevonden. "We vonden het vreemd dat hij niet op onze berichtjes reageerde", vertelt Lyone aan NH. "Daarom hebben we een vriend van Jos op Kos benaderd, met de vraag of hij bij hem wilde gaan kijken. Toen hij hem vond, heeft hij direct de politie gebeld." Dat hij tijdens uitvoeren van zijn passie overleed op de plek waar hij zich thuis voelde, maakt het leed draaglijker voor haar.

Jos Peperkamp startte zijn carrière in een atelier aan de Mient in Alkmaar, nadat hij afstudeerde aan de Gerrit Rietveldacademie. Hij won in de jaren 80 en 90 met zijn sieraden diverse nationale en internationale wedstrijden, waaronder het National Diamond Concours en de International Diamond Awards. Later vestigde hij zijn atelier in de voormalige nachtclub de Berger Meermin en een paar jaar geleden betrok hij een atelier in de galerie Rogier Jonk, aan het Plein in Bergen.

Al zo'n twintig jaar woonde de Peperkamp deels op Kos om zichzelf te kunnen zijn en inspiratie op te doen. Zijn lichaam is nu nog op het eiland, maar zal deze week naar Nederland worden overgebracht. "De begrafenis is alleen voor familie, maar we zijn ook bezig met een afscheidsmoment voor vrienden en kennissen." Deze zal aangekondigd worden in een rouwadvertentie, waarschijnlijk op woensdag. (foto: Twitter @josopkos)
Pin It
Bekeken: 11150x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/