Landschap Noord-Holland (LNH), dat begin dit jaar bestolen werd door een medewerker, eist het volledig gestolen bedrag van 287.000 euro terug. Het geld is afkomstig van donaties en moet besteed worden aan het goede doel. De officier van justitie is een strafzaak gestart.

Via een civiele procedure heeft de medewerker al een gedeelte van het bedrag, zo'n 43.000 euro, terugbetaald aan zijn voormalige werkgever. Maar de natuurorganisatie wil alles terug.

Begin dit jaar kwam fraude aan het licht bij Landschap Noord-Holland. Een medewerker maakte herhaaldelijk bedragen over naar een rekeningnummer van zijn bedrijfje, maar liep in april dit jaar tegen de lamp. In totaal heeft hij 287.000 euro weggesluisd.

Het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving en Toezichthouder Goede Doelen) besloot de landschapsorganisatie direct onder verscherpt toezicht te stellen. LNH heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld waaruit opgemaakt kan worden dat de medewerker geheel zelfstandig werkte.

Ook heeft Landschap Noord-Holland inmiddels verbeteringen in de administratieprocessen doorgevoerd zodat incidenten als deze voorkomen kunnen worden. De toezichthouder is tevreden en heeft inmiddels het verscherpte toezicht opgeheven.
Pin It
Bekeken: 2999x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/