In augustus braken Alkmaar en Heerhugowaard met de dalende trend in het aantal WW'ers, maar in september waren de twee gemeenten geen spelbreker meer. Mogelijk kwam de tijdelijke hobbel door een afname van seizoenswerk. Langedijk blijft koploper in het HAL-gebied met een WW
-daling van 3%.

Langedijk kende daling in het aantal WW-uitkeringen van 334 naar 324 (-3%). Vergeleken met een jaar geleden is de afname 23,4%. Op dit moment zit 2,1% van de beroepsbevolking nog in de WW.

Alkmaar zag een afname van 1.671 naar 1.652 (-1,1%), waardoor over een heel jaar gezien de daling 22,8% was en nu nog 2,9% van de beroepsbevolking WW'er is.

In Heerhugowaard daalde het aantal WW'ers van 791 naar 782 (-1,1%). Vergeleken met een jaar geleden is er een afname van -15,9% en nu zit 2,7% van de beroepsbevolking in de WW.

Terwijl het aantal werkzoekenden steeds verder afneemt, zijn er steeds meer vacatures. In Noord-Holland Noord zijn er in het afgelopen kwartaal 20.000 vacatures ontstaan, een stijging van 30%.

Voor 82% van de werkgevers in de arbeidsregio geldt nog steeds dat zij voornamelijk werven middels vacatureteksten. Dit blijkt uit het UWV-rapport ‘Hoe werven werkgevers?’. Dat gebeurt tegenwoordig voornamelijk nog via het internet, en dan met name via de website van het bedrijf. 

Als werkgevers zelf kandidaten benaderen is dat meestal via eigen personeel (68%), relaties (66%) en sociale media (56%). Facebook wordt in het laatste geval het meest gebruikt, zeker voor vacatures op middelbaar en lager niveau. Werkgevers met hogere functies in de aanbieding gebruiken liever LinkedIn. Agrariërs zijn niet zo van de digitale wereld, in meer dan de helft van de gevallen worden kandidaten zelf benaderd.

Bij minder dan één op de tien vacatures wordt de werving geheel aan een uitzendbureau of andere externe organisatie uitbesteed, al wordt daarbij vaak ook een eigen vacaturetekst ingezet. Daarnaast ziet UWV dat een op de vijf werkgevers personeel aanneemt zonder vacatureteksten en externe werving. Met name in de horeca en in vervoer en opslag komt dit veelvuldig voor. Mensen bieden zich dan spontaan aan of er vindt doorstroming plaats, ook vanuit stages.
Pin It
Bekeken: 2485x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/