Medewerkers van de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht gingen vrijdag op werkbezoek naar Heerhugowaard, om een kijkje te nemen bij de innovatieve asfaltcollectoren en de bijbehorende installatie.

De asfaltcollectoren zijn onderdeel van het Waerdse Energie Circuit. Eén ervan ligt in de weg van bedrijventerrein De Vaandel en één in de N23 Westfrisiaweg. In het zuidelijk deel van Heerhugowaard is ook een wegdeel gereserveerd voor nog een grote asfaltcollector.

Tijdens warme dagen verzamelen de collectoren de warmte, die vervolgens in een watervoerende bodemlaag wordt opgeslagen. In de winter kan juist koude worden onttrokken aan het wegdek. Gekoppelde gebouwen kunnen zo in de winter verwarmd worden en in de zomer juist gekoeld worden.

De installatie wordt ook benut voor verwarming of koeling van het wegdek zelf. In de winter kan het wegdek ijs- en sneeuwvrij gehouden worden en op warme dagen kan spoorvorming voorkomen worden. (foto: Twitter @GemHHW)
Pin It
Bekeken: 2839x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/