In het najaar is het weer oppassen voor het verkeer op de polderwegen. Door klei op het wegdek worden de wegen verraderlijk glad. De eerste glijpartij is alweer gemeld. Zo is op de Burgerweg in Dirkshorn maandagochtend een auto van de weg geraakt en de naastgelegen sloot in gegleden. De boosdoener was klei op de weg.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier waarschuwt voor gevaarlijke situaties door klei op de weg. Tractors en andere landbouwvoertuigen nemen met hun profielbanden de klei mee de weg op.

Het hoogheemraadschap voert in het najaar extra controles uit op klei op de polderwegen. Als de vervuiler verzuimt om de weg schoon te maken, verwijdert het HHNK de klei op wegen die het in beheer heeft met bezems, een veegwagen en eventueel met water onder hoge druk. De schoonmaakkosten worden bij de vervuiler in rekening gebracht. Ook kan er een preventieve dwangsom worden opgelegd aan notoire vervuilers.

Gevaarlijke situaties kunnen bij het hoogheemraadschap gemeld worden via het Klei Contact Center via telefoonnummer 072- 582 8282. (foto: HHNK)
Pin It
Bekeken: 2875x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/