Vrijdag start de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal en de dames van Reiger Boys/Woest zijn er klaar voor. De eerste competitiewedstrijd zal thuis in Sporthal de Waardergolf worden gespeeld tegen Exstudiantes uit Zwolle.

De Heerhugowaardse zaalvoetbalvrouwen onder leiding van trainster Monique van der Rijst kenden een vrijwel vlekkeloze voorbereiding. Twee keer werd er gewonnen in oefenwedstrijden en in de eerste bekerronde werd streekgenoot Hovocubo met penalty's verslagen.

Met Jaimy Visser en Dominique Verweij beschikt de selectie over iets meer ervaring dan afgelopen seizoen. Maar ook vanuit het MO17 team, dat afgelopen jaar kampioen werd in een jongenscompetitie, zijn een aantal speelsters doorgeschoven. "Een prima mix", aldus trainster Van der Rijst, die de afgelopen jaren binnen de vereniging vooral actief was als speelster en oprichter van de succesvolle jeugdopleiding.

"We gaan voor meer dan behoud dit seizoen. Met deze groep moeten we 'het linkerrijtje' kunnen halen. Maar het team is jong en zal volwassen moeten worden. Het drukke programma voor enkele speelsters, blessures en andere invloeden kunnen het proces verstoren. Gelukkig zit er een goede groep meiden achter de basisspeelsters. Ik kan eigenlijk beschikken over bijna 15-16 Eredivisie waardige speelsters", licht een glimlachende Van der Rijst toe. Ze heeft veel zin in de start van het seizoen.

Een belangrijke aanpassing in het Eredivisie programma is de aanvangstijd van de wedstrijden. Om meer jeugd op de tribune te krijgen worden de meeste wedstrijden nu om 20:30 uur gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Exstudiantes speelt Reiger Boys MO13-2 vanaf 19:15 uur. (foto: Paul van der Molen)
Pin It
Bekeken: 2330x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/