Heerhugowaard bruiste het afgelopen weekend van de culturele activiteiten. Van een dichtersmarathon in het stadhuis en open ateliers tot het absolute hoogtepunt, het Coolpleinfestival was zeer veelzijdig. Nog meer dan anders want Cool vierde tijdens dit feestelijke hoogstandje zijn tienjarig jubileum. Vanaf vrijdagavond werden zo'n 60 optredens en presentaties op zes verschillende locaties gegeven.

Zowel in Café Cool als op het buitenpodium waren tientallen acts te bewonderen. Van een orkest met blazers tot Ierse kroegliedjes. Het hoogtepunt van het festival was een gelegenheidsconcert van de leerlingen van Cool, samen met leden van fanfare Hou en Trouw en de band Stay Tuned. Het collectief met gitaristen, toetsenisten, harpenisten en zangers verschillende nummer 1-hits.

Er was nog veel meer dan alleen muzikale beleving. Ook lokale theater-, musical en dansverenigingen presenteerden zich tijdens deze XL-editie van het Coolpleinfestival, zoals SiU, Brassica Musicals en Toneelvereniging Victorie, Gottamove, Balletschool Heerhugowaard en WeEntertain.

Kinderen kwamen op zondag extra aan bod, met een reis naar de maan in een gratis voorstelling van Unieke Zaken, proefjes doen in het kinderlab Groenland en zijn er diverse straattheateracts. (foto: Richard Rood)
Pin It
Bekeken: 2079x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/