In de strijd om een betere cao bleef de politie deze week weg van social media en zou van vrijdag 18:00 uur tot zondagnacht alleen nog spoedeisende hulp verlenen. Voetbalwedstrijden kwamen daarmee in gevaar, zoals die van AZ tegen Feyenoord op zondag. Vrijdag werd bekend dat er eindelijk een nieuw cao-akkoord is bereikt.

Alle stakingsacties zijn in ieder geval voor nu van de baan. Dat betekent ook dat er weer boetes voor overtredingen zullen worden geschreven. Maar de draaiboeken blijven op tafel totdat de achterban van de politiebonden het akkoord goedkeurt.

De maandenlange onderhandelingen hebben als resultaat dat agenten de komende drie jaar tijd ruim acht procent meer salaris krijgen en twee keer 400 euro in 2018 en 2019. Ook de werkdruk van agenten wordt aangepakt. Agenten krijgen meer zeggenschap en duidelijkheid over hun rooster, en de door de korpsleiding voorgenomen flexibilisering is geschrapt zodat het mogelijk blijft om vier keer negen uur werken.

Het akkoord dekt het merendeel van de 33 pijnpunten van de politiebonden. De wens om 2.000 extra rechercheurs erbij te krijgen bleek niet haalbaar. De bonden gaan op korte termijn met de Minister van Justitie & Veiligheid om tafel om te kijken of er vanaf volgend jaar 500 per jaar bij kunnen komen.

AZ - Feyenoord was de enige Eredivisie wedstrijd die op losse schroeven stond. Negen andere profclubs hadden al groen licht van hun burgemeesters gekregen. Het duel tussen de nummers vier en drie begint om 12:15 uur.
Pin It
Bekeken: 2491x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/