In de gemeente Langedijk worden alle bomen gecontroleerd op essentaksterfte, omdat de ziekte daar is geconstateerd. Dood hout en takken die een risico vormen voor inwoners zullen worden verwijderd. Bomen die niet te redden zijn worden in de winter gekapt.

Het gevolg van de ziekte is dat de geïnfecteerde essen in kwaliteit achteruitgaan. Een es met de ziekte is te herkennen aan afstervende bladeren aan de eindtakken. Ook komt er dood hout in de boom voor, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen en dieren. Daarom laat de gemeente binnenkort snoeiwerkzaamheden uitvoeren. De focus ligt op de bomen die langs wegen, voetpaden en fietspaden staan.

De gemeente wil zoveel mogelijk bomen laten staan, maar sommige zijn in een te slechte staat om behouden te worden. Waar het mogelijk is worden de gekapte bomen vervangen door nieuwe.
Pin It
Bekeken: 2217x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/