Een brand in de energie-installatie van een sociale huurwoning in de Constantijn Huygensstraat in Heerhugowaard anderhalve week geleden leidt tot onrust onder bewoners van naastgelegen huizen, straten en wijken, zo meldt NH Nieuws.

Eén van de omwonenden mailde de woningcorporatie om tekst en uitleg te vragen. Om de gemoederen enigszins te bedaren, heeft woningcorporatie Woonwaard zo'n 200 huishoudens met een vergelijkbare installatie in de achtertuin een brief gestuurd.

De woningen waar het om gaat zijn zogeheten nul-op-de-meter-woningen (NOM-woningen): woningen waarvan de gaskraan enkele jaren geleden definitief is dichtgedraaid en die met een warmtepomp en zonnepanelen klimaatneutraal zijn gemaakt.

Woonwaard benadrukt dat het de eerste keer is dat er brand uitbreekt in een energiemodule van BAM. Verder schrijft de corporatie dat de brand is begonnen 'in het deel waar de elektrische installatie en de boiler aanwezig zijn', maar dat er nog niets gezegd kan worden over de exacte toedracht. Woonwaard verwacht in de loop van deze week gedetailleerdere informatie met haar huurders te kunnen delen.

Bij de brand in de energie-installatie in de Constantijn Huygensstraat kwam veel rook vrij. Die rook trok via de lucht- en ventilatiekanalen de woning in, en veroorzaakte daar zoveel roetschade dat de woning ongeveer drie maanden onbewoonbaar is. "En we kunnen negentig procent van onze bezittingen weggooien", zei bewoonster Shelley eerder tegen NH Nieuws.
Pin It
Bekeken: 4880x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/