In de gemeente Langedijk zijn op zaterdag 8 september verschillende monumenten te bezichtigen, zoals de Nederlands Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat en de Museale Schuitenhelling aan de Sluiskade.

Op een aantal plekken in Langedijk zal een toneelgezelschap historische verhalen uitbeelden en vertellen door middel van openluchttheater. De voorstellingen sluiten aan bij het thema van de Langedijker Monumentendag: Bruggen. Op locaties waar een brug is of was worden waargebeurde verhalen nagespeeld. Het theater zal tussen 11:00 uur en 16:00 uur herhaaldelijk plaatsvinden en de diverse voorstellingen zijn te bezoeken met een fietspuzzelrit.

Dit jaar zijn er voor het eerst twee gratis vaartochten tussen Langedijk en Heerhugowaard: de Poldervaart vanaf Het Oude Gemaal en de Broekervaart vanaf fietsbrug De Krul. De eerste vertrekt elk half uur tussen 10:30 uur en 16:30 uur, de tweede elk uur tussen 11:00 uur en 17:00 uur.

Meer informatie hierover en over de rest van de geopende monumenten staat op openmonumentendag.nl. (foto: schuitenhelling.wordpress.com)
Pin It
Bekeken: 2306x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/