De D-junioren uit Heerhugowaard en omgeving hebben zondag goed gepresteerd tijdens de Nationale D-Spelen atletiek in het Amsterdams Olympisch Stadion. Lennart Boogaard en Lana Broers maakten hun favorietenrollen waar en sleepten 'hun' titels binnen. Manon Hoedjes behaalde daarnaast nog een tweede plaats.

Lennart stond ruim bovenaan in de ranglijsten kogelstoten en discuswerpen voor 2e jaars D-jongens. Met de 3kg kogel zette hij de wedstrijd in de tweede ronde al op slot met 13,73m, om vervolgens in de vierde tot 14,04m te komen, een record met 0,02m. Het discuswerpen ging niet lekker en het werd nog spannend, toen hij in de laatste ronde naar plek twee werd verwezen. Het meerkamptalent sloeg terug met 42,00m en won zo alsnog ruim.

Lana bewees in de series 60m horden haar dominantie onder de 1e jaars D's met een record van 9,76s. In de finale liep ze haar tweede tijd ooit (9,81s) en zette de rest weer op minimaal 0,5s. Bij het speerwerpen stond Lana tweede geplaatst en die plek pakte ze direct met een record van 29,25m, om zichzelf in de laatste ronde nog te verbeteren naar 30,09m.

Manon (D1) wierp haar discus naar een redelijke 18,50m in de eerste ronde en zakte daarna van twee naar drie, om in de laatste ronde nog naar de vierde plek te worden verwezen. Helaas lukte het haar niet om met haar eigen laatste poging orde op zaken te stellen. Met de 2kg kogel lukte dat wél, toen ze in de laatste ronde naar het brons verwezen werd. Met 10,54m pakte ze haar zilveren medaille terug.

Rosanne Ter Horst (D2) nam na haar vakantie onvoorbereid deel aan de 60m horden en liep een nog best aardige 10,88s, goed voor de 14e tijd. Kort daarna mocht ze nog haar derde poging verspringen doen en kwam tot een nieuw record van 4,35m en een mooie 11e plaats. Yara Molenaar (D2) had na haar vakantie nog een half traininkje speerwerpen gedaan, maar wierp toch nog 25,50m, bijna haar record en een 13e plaats van Nederland. Bij de 150m zat de rustpauze echter nog wel in haar systeem.

 
Pin It
Bekeken: 2657x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/