Donderdagavond hield de Heerhugowaardse politie een 40-jarige verdachte van hennepteelt aan bij een huis aan de Zeldenruststraat in De Noord. In de woning werd vervolgens een hennepkwekerij ontdekt met ruim 2.500 planten. Een tweede verdachte wist te ontkomen.

Eerder op de avond meldde de eigenaar van het pand zich bij de politie. Hij had het pand verhuurd, maar vanaf de ingangsdatum van het huurcontract geen bewegingen in of om het huis gezien. Zijn wantrouwen werd versterkt toen hij het geluid van een afzuiginstallatie hoorde.

Terwijl de politie met een medewerker van de eigenaar het dak op klom richting de bron van het geluid, kwamen er twee mannen naar buiten. Een van hen rende bij het zien van de agenten weg en kon niet meer worden achterhaald. De ander, een 40-jarige Chinese man, bleef staan en kon worden aangehouden.

Bij inspectie van het huis werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen met 92 moederplanten, 1.445 stekken en 1.000 grotere hennepplanten. De politie nam de planten en de kweekapparatuur in beslag. Uit verder onderzoek bleek dat er sprake was van diefstal van stroom.
Pin It
Bekeken: 4538x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/