Dura Vermeer gaat een deel de Zuidtangent in Heerhugowaard gebruiken voor een test met 'superasfalt', dat drie tot vier keer langer mee moet gaan. Dit meldt het NHD. Het gaat om het stuk tussen de Stellingmolen en de Oosttangent dat aan vervanging toe was en de werkzaamheden zullen plaatsvinden van maandag 27 augustus tot 2 november.

Het asfalt dat zal worden gelegd bestaat niet alleen uit steen en bitumen maar ook epoxyhars. Dit hechtmiddel maakt het materiaal bijzonder sterk en slijtvast. Het bekleden van het stuk Zuidtangent is wel 31.000 euro duurder, maar het superasfalt gaat veel langer mee dan de standaard 17 jaar in deze regio. De extra investering zal dus op termijn aanzienlijke besparingen opleveren (zolang de gemeente niet tussentijds besluit tot herinrichting). Aannemer Dura Vermeer is nog wat voorzichtig in deze testfase biedt 20 jaar garantie.

De Zuidtangent krijgt niet het eerste testvlak. Op de N249 bij Anna Paulowna is begin deze zomer al superasfalt gelegd.

Overigens wordt er van vrijdag 24 tot en met 28 augustus ook gewerkt aan de Zuidtangent, maar dan bij de spoorwegovergang. De gemeente vermeldt op de eigen website niet of ook er tijdelijk rijbanen afgesloten worden.
Pin It
Bekeken: 2989x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/