Tijdens Triathlon Veenendaal op zaterdag 25 augustus doen sporters met en zonder beperking gezamenlijk mee aan een speciale sponsorserie voor HandicapNL. Zo ook de drie gebroeders Markus uit Heerhugowaard. Raymon (26) loopt hard, Vincent (25)  zwemt en Benjamin (20) handbiket.

Benjamin is geboren met een ontwikkelingsstoornis in zijn hersenen genaamd cerebellaire hypoplasie, waardoor hij een verminderde motoriek heeft en sport in een rolstoel. Hij speelt rolstoelhockey. Voor deelname aan de Sponsor Team Triathlon kreeg hij een handbike te leen via HandicapNL.

“Het leek ons als broers hartstikke leuk om een keer samen een sportieve prestatie neer te zetten. Sporten is namelijk enorm belangrijk en dat deze Triathlon ons de kans geeft om dit als broers samen te doen, maakt het plaatje helemaal compleet”, aldus Raymon Markus.

De sponsortriathlon is een samenwerking tussen Triathlon Veenendaal en HandicapNL een kent deelname van 24 teams, bestaande uit mensen met en zonder beperking. Zo zal het ene team een fietser hebben en de ander een handbike. Het evenement promoot zo inclusie van mensen met een handicap, want sporten is voor iedereen erg belangrijk.

Met de opbrengst van het project worden rolstoelvaardigheidstrainingen van K-J Projects, opgericht door Paralympiër Kees-Jan van der Klooster, gefinancierd. De basisvaardigheden die bij revalidatie worden aangeleerd volstaan dikwijls niet in het dagelijks leven.

Bijdragen aan gehandicaptensport kan dat via evenementen.voorhandicap.nl.
Pin It
Bekeken: 4880x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/