Er heerst een wespenplaag in Nederland. De hoge temperaturen en de droogte zorgen voor meer voedsel voor wespen en daarom gedijen ze nu goed. Gemeente Langedijk geeft via Facebook een paar tips tegen overlast van wespen.

Aangeraden wordt om zoete dranken en dergelijke af te dekken en eventueel een wespenval te maken, bijvoorbeeld door de bovenkant van een plastic fles af te knippen, er een zoete vloeistof in te doen en vervolgens de bovenkant er andersom in te plaatsen. Hang de val met de tuut naar boven op of maak ingangen zodat hij ergens net verderop kan staan.

Wespen blijven uit de buurt van kruidnagel, azijn, sinaasappel, citroen, ui, koffie en wierook. Een andere tip om wespen te weren is het namaken van een wespennest, bijvoorbeeld door een kranten te proppen in een donkere plastic tas ter grootte van een basketbal.

Bij het vinden van een hinderlijk wespennest wordt aangeraden om voor de veiligheid een ongediertebestrijder in te schakelen. (foto: Facebook/Gemeente Langedijk)
Pin It
Bekeken: 4622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/