Het is sinds mei dit jaar al zo'n vijf keer gelukt: een groepje criminelen berooft bewoners van afgelegen huizen nabij de N241 met een babbeltruc. Het gebeurde telkens nog (net) buiten gemeente Heerhugowaard, maar het lijkt een kwestie van tijd tot ze ook in De Noord, Frik of Veenhuizen toeslaan.

In mei werd voor het eerst geopereerd in Haringhuizen en Oude Niedorp, recentelijk 't Veld. Allen dorpen langs de N241. Wijkagent Bas Dirkmaat heeft nog geen idee wie de daders, maar "het begint nu wel heel vervelend te worden", zegt hij tegen mediapartner NH Nieuws.

Ze rijden met z'n tweeën of drieën het erf op van afgelegen huizen. Een van hen knoopt een gesprek aan met de bewoner, terwijl een ander probeert binnen te komen. Na afloop van het praatje krijgt de insluiper een seintje en stappen ze weer in hun auto. Vaak zijn dan kleinere spullen als sieraden, geld en telefoons verdwenen.

Opvallend is dat ze de kofferbak open laten staan. Dirkmaat: "Daardoor kan je het kenteken niet lezen. De klep wordt pas gesloten als de bewoner weer uit het zicht is". De groep varieert in samenstelling. "Of het zijn twee mannen, of drie personen, of een man een vrouw. Ze spreken in ieder geval Nederlands en rijden in een donkerkleurige auto."

De wijkagent hoopt dat er mensen zijn die meer over de inbrekers kunnen vertellen. "Ze vallen hopelijk een keer door de mand." Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844.
Pin It
Bekeken: 4556x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/