Het begon allemaal met een melding over onveiligheid en een aanvraag voor plantenbakken in de straat. Vanaf daar is het balletje gaan rollen en kreeg initiatiefnemer Sarah Manuela steeds meer contact met mensen van gemeente Alkmaar. Er werd door verschillende afdelingen hulp aangeboden waardoor ze ook meer mensen in de wijk kon warm maken om mee te doen aan het project 'Groene Lint Groen Verbindt'.

Afgelopen zondag gingen een aantal bewoners uit de Herenstraat, Kooltuin, Sliksteeg en Torenburg van start met het project Groene Lint. "Het bijzondere aan dit project is dat het om een mooie wijk gaat die ook bekend staat om de rumoer in de avonden en waar de meeste mensen die er al zeven tot vijftien jaar wonen nooit tot zelden buurt contact met elkaar hebben gehad. Het plaatsen van groen wordt door de meesten gezien als een spannend gebeuren, vanwege de nacht drukte in de straten", zo laat Sarah weten.

Uiteindelijke doelen zijn verrijking van de wijk met meer groen en verhoging van de samenhang door het gezamenlijke 'stadstuinieren'. Dat lijkt zondag in ieder geval uitstekend te zijn gelukt. Door het project is er toch een 'buurtgroepje' ontstaan met een iets groter gevoel van gemoedelijkheid en veiligheid.
Pin It
Bekeken: 2454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/