Met het lanceren van redhortusalkmaar.nl heeft boswachter Hanne Tersmette van Natuurmonumenten, samen met Hortus-voorzitter Hans Cornelisse, donderdag het startsein gegeven voor een grote fondsenwervingscampagne. Hortus Alkmaar heeft aanvankelijk 550.000 euro nodig voor aankoop van gehuurde grond en het duurzaam verbeteren van de accommodatie. De stichting meent dat alleen zo de continuïteit én kwaliteit van het natuurhistorisch erfgoed behouden kan worden.

Hortus Alkmaar huurt nu drie kavels grond: de thematuinen van de gemeente en de bezoekerstuin en de productietuin van de eigenaar die de grond recent overnam van VSM.  Die nieuwe eigenaar wil de bezoekerstuin van 3.000 m2 verkopen aan Hortus Alkmaar. De 5.000 m2 grote productietuin vol met geneeskrachtige kruiden moet eind 2018 leeg worden opgeleverd voor een bouwproject.

Het bestuur van de hortus wil de 3.000 m2 begin 2019 kopen maar heeft daar geen geld voor. Met de wervingscampagne, gericht op particulieren en bedrijven met een groen hart, hoopt de stichting haar doel te realiseren. Eerder werd bij de Wandel4Daagse al gecollecteerd en gevraagd om 'Vriend van Hortus Alkmaar' te worden.

Stichting Hortus Alkmaar ontstond om de tuinen van VSM te behouden, toen het bedrijf in 1981 de eigen productie voor homeopathie verhuisde naar Duitsland. Sindsdien is het gebied uitgebreid en omgevormd. De tuinen hebben sinds 1997 het Skal EKO-keurmerk en de collectie geneeskrachtige kruiden is één van de grootste in Nederland. Er zijn vele bijzondere plantensoorten, waarvan een aantal met uitsterven bedreigd, en er is ook veel fauna. De rustgevende maar ook inspirerende en leerzame tuinen trekken jaarlijks zo’n 10.000 betalende bezoekers.
Pin It
Bekeken: 2458x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/