Het Zomeravondconcert op woensdag 1 augustus verzorgd door organist Arvid Gast uit Lübeck. Op het Van Covelensorgel en het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel van de Grote Kerk van Alkmaar speelt de organist werken van Sweelinck, Byrd, Froberger, Bach en Buxtehude.

Voor op het meer dan 500 jaar oude Van Covelens-orgel heeft Gast werken geselecteerd van Sweelinck en zijn beroemde Engelse tijdgenoot Byrd.  Het programma op het grote orgel bevat composities van Bach en zijn Noord-Duitse leermeesters Böhm en Buxtehude. In twee korte koraal Fantasieën zal Gast de poëtische kanten van het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel belichten.

Arvid Gast studeerde orgel- en kerkmuziek aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover, Duitsland. In 2007 richtte hij de ‘International Dieterich-Buxtehude-orgel-Competition’ op. Tijdens zijn studies heeft Gast internationale orgelwedstrijden gewonnen en is hij een vaak uitgenodigd jurylid voor vele vooraanstaande internationale wedstrijden.

Het Zomeravondconcert begint om 20:15 uur.  Toegang kost 8 euro en 7 euro voor CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk.  Bij vier concerten in het winkelmandje, is het vierde concert gratis. Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via grotekerk-alkmaar.nl. Vrienden kunnen hun kortingskaarten aan de deur kopen.
Pin It
Bekeken: 2332x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/