Aaron en Bart zijn nog steeds niet gezond, maar het gaat wel een stuk beter met ze. Hoe de twee politiehonden ziek geworden is nog steeds niet bekend, maar de politie wil toch hondenbezitters, en ook anderen, opnieuw waarschuwen voor de gevaren van de aanhoudende warmte. Naast blauwalg als oorzaak wordt aan padden- of slangengif gedacht.

"Door die aanhoudende warmte en droogte zitten sloten en meertjes vol met blauwalg. Het is leuk even zwemmen/ ravotten in het water, maar je hond kan er behoorlijk ziek van worden", licht de politie via Facebook toe. "Ook de ziekte van Weil (veroorzaakt door ratten uitwerpselen/urine) ligt op de loer. Dit tast de organen aan. Laat uw hond alleen zwemmen in water wat doorstroomt."

Aaron en Bart werden op 15 juli erg ziek bij een politietraining. Ze kregen allebei erg opgezette ogen, neus en keel. Ze zijn met spoed zijn opgenomen in een dierenkliniek. Bart had een hele dikke wang. Er bleek een halve liter etter te zitten. Na verwijdering is een drain geplaatst en het wondvocht is op kweek gezet.

Aaron leek herstellende maar was nog wel sloom. Vrijdagavond haalde hij echter zijn bek open en er kwam veel bloed en pus vrij. Het bleek te gaan om een naar binnen geslagen abces dat tot een grote ontsteking leidde. Hij is met spoed geopereerd en er wordt een drain geplaatst.

"Gelukkig gaat het met de honden nu alweer een stuk beter!", liet de politie zondag opgelucht weten. (foto: Facebook Politie Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 2967x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/