De VVD Noord-Holland wil zolang de veiligheids- en milieurisico’s van geothermie nog niet goed zijn onderzocht een pauze inlassen bij het afgeven van vergunningen voor boringen naar aardwarmte.

De partij heeft hierover Statenvragen gesteld en uit de antwoorden van het provinciaal bestuur blijkt dat de risico’s van dergelijke boringen nog niet goed in kaart zijn gebracht. Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft in mei al aangegeven meer onderzoek te willen doen naar de risico’s en gevolgen van dit type boringen.

“Totdat die risico’s door het SodM beter in kaart zijn gebracht, vinden wij het daarom verstandig besluitvorming op vergunningaanvragen voor boringen in Alkmaar, Den Helder, Haarlem, Middenmeer, Midwoud/Hoorn, Noord-Holland Noord en Velsen aan te houden”, aldus vice-fractievoorzitter Wiesehahn, “Zodra duidelijk is dat opwekking echt veilig kan, kunnen de vergunningen dan gewoon verleend worden”.

Het provinciebestuur wil in 2050 dat 23 procent van de totale warmteproductie voor huizen en bedrijven opgewekt wordt door geothermiebronnen. Net als zon- en windenergie wordt aardwarmte gezien als een belangrijke, alternatieve en duurzame energiebron.
Pin It
Bekeken: 2670x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/