Het leek er al niet echt op dat Heerhugowaard naar glasvezel zou overstappen, maar nu blijkt dat er geen kans is. Het aantal aanmeldingen aangegeven op de site van glasvezelbedrijf E-Fiber is veel hoger dan in werkelijkheid. Het percentage huishoudens dat nodig is om het netwerk lonend aan te leggen, gaat bij lange na niet gehaald worden en het project wordt dan ook afgeblazen.

Een 'bijzonder ontstemde' wethouder Stam deelde met de gemeenteraad van Heerhugowaard dat E-Fiber verkeerde cijfers op de eigen site heeft gezet. Er staat dat zo'n 23% van de huishoudens zich had aangemeld, terwijl dat maar ongeveer 3,3% is, ver onder de benodigde 35%. Dit zou bewust zijn gedaan om Heerhugowaarders in te laten stemmen met het project.

De directeur van E-Fiber, Eric Vos, heeft nadat hij te horen heeft gekregen over het zeer beperkte aantal aanmeldingen, besloten om van het project af te zien. Wel zal hij in overleg gaan met een groep ondernemers in het Alton-gebied, waar wel interesse werd getoond.
Pin It
Bekeken: 6144x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/