De gemeenteraad van Alkmaar wil in een periode van 15 jaar Alkmaar klimaatbestendig maken om voorbereid te zijn op de gevolgen van klimaatverandering. Alkmaar heeft de gevolgen in de afgelopen jaren in kaart gebracht en is gestart met wijkreconstructies, waarbij hiermee al rekening gehouden is. Een goed voorbeeld hiervan is de wijk ‘De Hoef’, waar regenwater niet meteen via de riolering wordt afgevoerd maar op de gevallen plek wordt vastgehouden en geborgen.

In opdracht van Stadswerk072, dat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Alkmaar, gaan Ingenieursadviesbureau Sweco en onderzoeksbureau Ecorys voor de gemeente de maatregelen in kaart brengen die daar voor nodig zijn. Tegelijkertijd worden andere belangrijke opgaven van de gemeente meegenomen, zoals het aardgasvrij maken van wijken.

De bureaus analyseren welke kosten gemoeid zijn bij het implementeren van de klimaatbestendige maatregelen en welke schade daarmee wordt voorkomen. “Hoewel de landelijke afspraak is dat gemeenten in 2050 klimaatbestendig moeten zijn, heeft de gemeente Alkmaar de ambitie om al in een periode van 15 jaar klimaatbestendig te zijn", zo laat Arie Swets van Stadswerk072 weten.
Pin It
Bekeken: 3421x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/