Hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen en ROC Horizon College ontwikkelen samen een Associate degree-opleiding Security & Networking. Daarnaast geven ze invulling aan de keuzedelen ICT voor mbo’ers die willen doorstuderen. Dirk van der Bijl, directeur Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica bij Inholland, en Arjan Vethman, de in Alkmaar gevestigde directeur sector Economie bij het Horizon College, hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend.

Het wereldwijde web heeft enorm veel voordelen, maar toenemende afhankelijkheid van ICT maakt de samenleving wél kwetsbaar. Volgens Deloitte levert cybercrime Nederlandse bedrijven en overheid jaarlijks een schade op van circa 8 tot 10 miljard euro. Wereldwijd is dat naar schatting 325 tot 490 miljard.

Beide onderwijsinstellingen willen met behulp van hun samenwerking de doorstroom binnen de ICT tussen de verschillende onderwijsniveaus stimuleren en de doorlopende leerwegen versterken.

Boudewijn Boelman, opleidingsmanager van de ICT-opleidingen bij Inholland Diemen: “Ik ben blij dat we dit met het Horizon College gaan doen. De klik met de collega’s van het Horizon is erg goed en dat is wat mij betreft een belangrijke voorwaarde om een succesvolle samenwerking vorm te geven.”

Hendrik de Boer, opleidingsmanager bij het Horizon College: “Dit is een kans die we met beide handen aangrijpen. Ad-trajecten zijn voor mbo’ers een interessante, praktijkgerichte en korte manier om een erkende hbo-kwalificatie te behalen.”

Beoogd startmoment voor de nieuwe Ad-opleiding in Amsterdam en Diemen is september 2019.
Pin It
Bekeken: 2752x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/