Kunstliefhebbers moeten dit voorjaar in Alkmaar zijn. Dit jaar is er namelijk, vanwege het 500-jarig jubileum van de Grote Kerk, een primeur in aantocht. In de Grote Kerk en het Stedelijk Museum Alkmaar zullen vijf meesterwerken van Jacob van Oostsanen, Maarten van Heemskerck, Salomon van Ruysdael, Pieter Saenredam en Caesar van Everdingen tegelijk te zien zijn.

De zijluiken van het altaarstuk van Van Heemskerck, het grootste ooit gemaakt in de Nederland, zijn helemaal vanuit Linköping in Zweden gehaald om nog een keer in de Grote Kerk te bewonderen, het voormalige thuis van het kunstwerk. In de kerk zijn ook de beschilderde orgelluiken van Van Everdingen te zien en de gewelfschildering ‘Het Laatste Oordeel’ van Van Oostsanen. Een kleine afstand verder, in het museum, wordt de tentoonstelling ‘Ruysdael & Saenredam, meesterwerken van de Grote Kerk’ vertoond. Zo zijn er vijf grote kunstwerken tegelijk in Alkmaar, nog nooit eerder gebeurd.

Kijk voor meer informatie op grotekerkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2328x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/