Na Amsterdam waagt Alkmaar zich binnenkort ook aan 'citizen science': burgerwetenschap. Mensen die in de binnenstad wonen krijgen de mogelijkheid om zelf trillingen, fijnstof of geluidsoverlast te meten, zo meldt het NHD.

Initiatiefnemer is bewonersvereniging Hart van Alkmaar die bij de gemeente aanklopte om het project financieel mogelijk te maken. In Amsterdam werd al eerder een zelfde soort onderzoek uitgevoerd. De conclusies uit dat onderzoek hebben er volgens de krant dat dieselauto's op verschillende plekken in de hoofdstad worden geweerd.

Het project is nu nog alleen voor de Alkmaarse binnenstad maar er wordt al gekeken naar mogelijkheden voor andere wijken. Centrumbewoners die zich aanmelden krijgen een apparaat dat ze kunnen aansluiten op hun smartphone. Vervolgens worden de gegevens doorgestuurd naar het RIVM die alle informatie verwerkt.
Pin It
Bekeken: 2365x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/