Gemeente Langedijk geeft na lange tijd gehoor aan de wensen van huisartsen en apotheek om gezamenlijk een groot functioneel gebouw neer te zetten op de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude. De beoogde locatie is het verouderde gebouw waar nu Apotheek Langedijk in gevestigd is.

Zowel huisartsenpraktijk De Bongerd als de praktijk van dr. De Bruin kampen met verouderde en te kleine praktijkruimtes. Sinds de veranderingen in de zorg hebben de artsen meer taken toegedicht gekregen. Mede hierdoor hebben de artsen meer ruimte nodig. Ook moet er in het nieuwe gebouw plek komen voor (para)medische ondersteuning.

Een wijziging in het bestemmingsplan moet ervoor zorgen dat het naastgelegen groen ruimte maakt voor het grotere, nieuwe pand. De gemeente is lange tijd terughoudend geweest in de plannen van de artsen en apotheker. Naar aanleiding van een brandbrief van de artsen heeft PvdA vragen gesteld in de raadsvergadering van afgelopen week.

Nu het licht op groen staat kan begonnen worden met de voorbereidingen van de bouw, wijzigen van het bestemmingsplan en de financiering.

 
Pin It
Bekeken: 4739x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/