De coalitie van gemeente Langedijk presenteerde maandagavond het bestuursakkoord 'De vaart in Langedijk!' aan de nieuwe burgemeester Leontien Kompier. Het akkoord schetst op hoofdlijnen waar de coalitie de aankomende vier jaar de focus op zal leggen.

Er zijn zeven opgaven benoemd; De ambtelijke fusie met Heerhugowaard, de transitie van de Omgevingswet, duurzaamheid, financieel gezond en betaalbaar en participatie en communicatie. Aan de hand van dit akkoord zal de Langedijker gemeenteraad zich later dit jaar buigen over een meer gedetailleerdere raadsagenda.

Wat opvalt is dat het akkoord vooral 'veilig' is geschreven, er zijn geen  meetbare doelen of prestaties in opgenomen en dat betekent dat er ook niemand over kan of zal struikelen. De gekozen onderwerpen zullen ook maar weinigen tegen de haren instrijken. Het lijkt erop dat er de komende jaren vooral 'op de winkel gepast gaat worden' met wellicht een bestuurlijke fusie met Heerhugowaard in het vooruitzicht.

Wel opvallend was de uitspraak van wethouder Financiën Jasper Nieuwenhuizen die repte over een verlaging van de OZB met "misschien wel tien procent". Om daar meteen aan toe te voegen dat iets dergelijks alleen denkbaar is bij een "financieel gezonde gemeente". De OZB ligt in Langedijk al lager dan in de omliggende gemeenten.
Pin It
Bekeken: 2198x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/